Επίσκεψη Jeb Bush στο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Image
Ο Jeb Bush
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.  Χριστόδουλος δέχθηκε σήμερα το πρωί

(10.30 τοπική ώρα), στην οικία όπου διαμένει στο Μαϊάμι, 

την επίσκεψη του πρώην Κυβερνήτη της Πολιτείας της Φλόριντα κ. Jeb Bush, αδελφό του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. George Bush.  

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Jeb Bush εξέφρασε στον Μακαριώτατο τις ευχές τόσον του ιδίου όσο και της οικογένειάς του. Διαβεβαίωσε δε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό του ο αμερικανικός λαός, ενώ του μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον τόσο του πατέρα του, πρώην Προέδρου των Η.Π.Α., όσο και του αδελφού του, νυν Προέδρου των Η.Π.Α.   

 

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Bush και τους Αμερικανούς πολίτες για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Μακαριώτατος έθεσε στον κ. Jeb Bush τα δύο διαχρονικώς επίκαιρα εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό και εκείνο της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ..

 

Ζήτησε δε από τον πρώην Κυβερνήτη να μεταφέρει στον Αμερικανό Πρόεδρο την ιστορική και ηθική αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

 

Τόνισε μάλιστα ότι η ιστορία του αμερικανικού λαού είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι συνυφασμένη με το δίκαιο, την ελευθερία και την ειρήνη.  

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Bush δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τα ακόλουθα: «Ήθελα να δω οπωσδήποτε τον Μακαριώτατο σε αυτή τη φάση που διέρχεται με την υγεία του. Ήταν για μένα ιερή υποχρέωση. Του μετέφερα τις ευχές του Προέδρου για ταχεία ανάρρωση.  Απ’ ότι γνωρίζω, μίλησε και με τον πατέρα μου, πριν μερικές ημέρες, ο οποίος τον σέβεται και τον εκτιμά ιδιαιτέρως.

 

Μιλήσαμε για τη ζωή, για την εμπειρία του από αυτή την σκληρή δοκιμασία και την ασθένεια που περνά, καθώς και για την αξία και τη σημασία της Πίστεως. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα».

Εμφανίσεις: 49951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!