Αρχιεπίσκοπος:"Κουράγιο αδέλφια,Ο Θεός είναι Μεγάλος"

ImageΜια συνέντευξη ανθρωπιάς έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην δημοσιογράφο κα Όλγα Τρέμ  με τηλεφωνική επικοινωνία από το Μαϊάμι.

 

Ήταν μια ευκαιρία να ακούσουμε τον Μακαριώτατο ζωντανά να παίρνει θέση για όλα και για όλους ο ίδιος.

 Ο Μακαριώτατος απέδωσε το μεγάλο κουράγιο που έχει δείξει όλο αυτό τον καιρό που βρίσκεται στο Μαϊάμι στο ότι δεν είναι μόνος του: «Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαι μόνος μου σ΄ αυτόν τον αγώνα! Η πίστη μου στον Θεό καταρχήν και η συμπαράσταση του Ελληνικού λαού αφετέρου νομίζω ότι αποτελούν τους βασικούς παράγοντες από τους οποίους στρέφεται  όλη αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια, είμαι βέβαιος πως το τέλος θα νικήσουμε.» Ο Μακαριώτατος δεν έκρυψε και την αγάπη που έχει για την πατρίδα του Ελλάδα, στην οποία όταν αναφέρθηκε δάκρυσε και ο τρεμάμενος λόγος του μας έκανε να νιώσουμε όλοι μας ένα μεγάλο ρίγος, έδειξε σε όλους μας το μεγαλείο της ψυχής του:  

«Δεν ξέρω ακόμη πότε θα γυρίσω γιατί αυτά τα κανονίζουν οι γιατροί όπως ξέρετε, βέβαια αν εξαρτιόταν από εμένα η απόφαση είδη θα είχαμε επιστρέψει στην πατρίδα. Η νοσταλγία είναι πολύ έντονη γιατί πιστεύω σαν την Ελλάδα την αγαπημένη μας πατρίδα (δακρυσμένος) δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

 Εκτός από ότι παίρνω δύναμη από τον Ελληνικό λαό και από πρακτικής απόψεως, η εφαρμογή της θεραπείας στον τόπο που γεννήθηκε κανένας του προσφέρει πλεονεκτήματα ψυχολογικά, έχει κανείς το αίσθημα της ασφάλειας και περιβάλλεται από τους δικούς του ανθρώπους».  Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πώς ένιωσε όταν ο καθηγητής - χειρούργος του κ. Ανδρέας Τζάκης, τον επισκέφθηκε στο δωμάτιο μετά την αποτυχία της μεταμόσχευσης ήπατος και τον πληροφόρησε για το τι έγινε στο χειρουργείο.  

«Δεν θέλω να παριστάνω τον ηρώα αλλά όταν ακόμα ήμουν στο χειρουργικό τραπέζι και συνήλθα από την νάρκωση, και επάνω από το κεφάλι μου είδα τον καθηγητή κ. Τζάκη ο οποίος χτυπώντας με στα μάγουλα για να ξυπνήσω καλά και να καταλάβω αυτά που ήθελε να μου πει.

 Τότε μου είπε « Δυστυχώς Μακαριώτατε δεν μπορούμε να κάνουμε την μεταμόσχευση» σας ομολογώ πως εκείνη την στιγμή πραγματικά αισθάνθηκα μια λύπη, μια θλίψη και είπα μέσα μου όλα καταρρέουν αυτή την στιγμή».

 

 

Ο κ. Τζάκης επίσης μου ανέφερε πως κινδύνευε να καταρρεύσει μέσα στο χειρουργείο όταν διαπίστωσε με έκπληξη, ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να προχωρήσει η εγχείρηση της μεταμόσχευσης! Δεν το περίμενε! 

Σε ερώτηση της κα Τρέμη για όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες  περί διαδοχής του, ο Μακαριώτατος έδειξε ότι δεν ήταν και πλήρως πληροφορημένος για όλα τα παρασκηνιακά γεγονότα.

 

Ανέφερε πως «δεν έχω τέτοια πληροφορία ούτε μου είπε κάποιος ότι γίνονται τέτοιες παρασκηνιακές κινήσεις» και συνέχισε «χθες ήρθε στα χέρια μου μια διαμαρτυρία του κ. Μιλτιάδη Έβερτ για το θέμα της διαδοχής μου.

 

Αλλά το οποίον είχαν εμπλέξει κατά κάποιο τρόπο στην υπόθεση αυτή και ο άνθρωπος έκανε δήλωση πως δεν έχει καμία ανάμειξη σε όλα αυτά».

 Όλα αυτά για τον Μακαριώτατο είναι “μικρότητες που δεν λείπουν ποτέ από τους ανθρώπους” και δήλωσε “πως δεν νομίζω ότι εγώ είμαι αναντικατάστατος, κάποτε θα ερχόταν κάποια ώρα κατά την οποία θα έπρεπε κάποιος να με διαδεχθεί, Ε, όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα γίνουν και αυτά”.Ο Μακαριώτατος καθησύχασε τα πράγματα και έδειξε με τα λόγια του  να συνιστά σε όλους ψυχραιμία, διότι ακόμα είναι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

 

Τέλος το μήνυμα που έστειλε ο Μακαριώτατος σε όλους αυτούς που τον αγαπούν στην Ελλάδα, ήταν ένα μήνυμα από έναν άνθρωπο που πόνεσε και πονάει για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.  «Κουράγιο αδέλφια! Κουράγιο αδέλφια! Ο Θεός είναι μεγάλος!!!»
Εμφανίσεις: 109103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!