"Θα επιστρέψω πίσω στα καθήκοντα μου"

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους χθες

τους οποίους κάλεσε στην κατοικία του στο Μαϊάμι.

Αμέσως ο Μακαριώτατος τους είπε πως «επιθυμώ να επιστρέψω στην αγαπημένη μου πατρίδα, και να συνεχίσω τα καθήκοντά μου ως Αρχιεπίσκοπος, όπως κάνω τα τελευταία δέκα χρόνια».  

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στους Ιεράρχες που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της απουσίας του Αρχιεπισκόπου έμειναν ενωμένοι, τονίζοντας πως « η ενότητα της εκκλησίας είναι θαυμαστή, θεωρώ πως είναι ποιο ισχυρή αυτήν την στιγμή».  

 

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως το μόνο που το κρατάει στο Μαϊάμι είναι τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων, και ποια θα είναι η οριστική αγωγή που θα ακολουθήσει. Επίσης σχετικά με την αρρώστια του ανέφερε « πως και άλλοι υπήρξαν ασθενείς με το ίδιο πρόβλημα όπως εγώ, όμως με παρόμοια θεραπευτική αγωγή έχουν θεραπευτεί».  

 

Ο Μακαριώτατος δεν ξέχασε την αγάπη των Ελλήνων προς το πρόσωπο του και ανέφερε για άλλη μια φορά « Δεν είμαι μόνος μου, όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό μου και τους ευχαριστώ πολύ , ελπίζω στον Θεό γιατί, Ο Θεός είναι πολύ μεγάλος». 

Τέλος ο  Αρχιεπίσκοπος θα συλλειτουργήσει την Κυριακή, ημέρα του Οσίου Χριστοδούλου εν Πάτμω και ημέρα της ονομαστικής του εορτής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Μαϊάμι.

Εμφανίσεις: 74647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!