ΣΥΝ:"Εθνικιστικό Παραλήρημα" η τοποθέτηση του Άνθιμου

Image
Ο Μητροπολίτης Θεσσ/νίκης Άνθιμος
Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, δέχεται αυστηρή κριτική για τις τοποθετήσεις

του σχετικά με τα Εθνικά θέματα της Πατρίδος μας.

 

Ο  κ. Άνθιμος  τόνισε χθες το βράδυ στην εκδήλωση, ενώπιον πολλών παρευρισκομένων:

" οι Σκοπιανοί  είναι  πονηροί  και  διεκδικούν  εις  βάρος  της  Ελλάδος, αν υπάρχουν διεκδικήσεις σε βάρος μας, ξέρει και η Ελλάδα να διεκδικεί χαμένους τόπους σπαρμένους με τα κόκκαλα των προγόνων μας".

Αυτή τη φορά το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή την χθεσινή τοποθέτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου για το Σκοπιανό. Η ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρει πως, η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, που εκφράζει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος των γειτόνων μας και θέτει θέμα αλλαγής συνόρων στον χώρο της Βαλκανικής, δείχνει τον καταστροφικό παραλογισμό στον οποίο οδηγούν οι εθνικιστικές αντιλήψεις. 

Στην συνέχεια αναφέρει πως αποτελεί την καλύτερη προσφορά στις αντίστοιχες αδιάλλακτες δυνάμεις της γείτονος, σε μια κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, και μπορεί να οδηγήσει σε εθνικιστικές εξάρσεις και στις δύο χώρες, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επίσης ο Συνασπισμός ζητά από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να διαβεβαιώσει ότι δε συμμερίζεται αυτές τις θέσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, και από την Κυβέρνηση να καταδικάσει τέτοιου είδους Εθνικιστικά παραληρήματα. 

Τέλος καλούν όλο το λαό να απομονώσει τις ακραίες φανατικές εθνικιστικές φωνές που μόνο δεινά μπορούν να φέρουν, αλλά και πώς θα αισθανόμασταν εμείς αν κάποιος μητροπολίτης της γειτονικής χώρας έκανε ανάλογες δηλώσεις.

Εμφανίσεις: 62698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!