Ανακοίνωση Φωτιά από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο

ImageΜε μια ανακοίνωση φωτιά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος επικροτεί τις απόψεις του Μητροπολίτη

Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου για τα Σκόπια. 

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προχώρησε χθες σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο αποκαλώντας τον «Ευαίσθητο Έλληνα», όσο αναφορά τις δηλώσεις του για το Μοναστήρι αλλά και την ονομασία των Σκοπίων.

  

Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει στην ανακοίνωση του πως « Επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, πολύ καλά έπραξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος να υπενθυμίσει ότι το Μοναστήρι είναι Ελληνική περιοχή, την οποία οι Σκοπιανοί νέμονται!» συνεχίζοντας « η ευθύνη της Κυβερνήσεως είναι πολύ μεγάλη. Αλλά και ο λαός έχει δικαίωμα να έχει γνώμη και να την υποστηρίζει δημόσια. Όχι μόνο όσοι είναι επώνυμοι αλλά και όλοι οι ανώνυμοι.

Αυτό είναι το συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Όλοι είμαστε ίσοι».

  

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επίσης αναφέρθηκε στις κατηγορίες στο ότι ο κ. Άνθιμος είναι Εθνικιστής τονίζοντας πως « αν ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος είναι Εθνικιστής τότε γιατί άραγε κάποιοι να μην είναι “πουλημένοι” σε ξένα σχέδια και συμφέροντα;»

  

Στην ανακοίνωση δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο Ανάν, και εκεί κατηγορεί πως «κάποια άτομα πήραν πακτολώ δολαρίων μόνο και μόνο να προπαγανδίσουν την υπερψήφιση του σχεδίου αυτού».

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων επισημαίνει πως και η Ακαδημία Αθηνών, έχει ταχθεί κατά της οποιασδήποτε σύνθετης ονομασίας.

Εμφανίσεις: 67533
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!