Επισκέφθηκε το Βατικανό ο Φιλίππων Προκόπιος

Image
Ο Καρδινάλιος Ουόλτερ Κάσπερ
Προσκυνηματικές επισκέψεις σε συνεργασία με το Βατικανό προσπαθεί να κάνει η Μητρόπολη Φιλίππων, και η Νομαρχία Καβάλας, με αφορμή την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμό του τόπου. 

Επίκεντρο στις επισκέψεις αυτές του Θρησκευτικού Τουρισμού, είναι η ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας στην Καβάλα από τον Απόστολο Παύλο.

  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής" ο Νομάρχης Καβάλας μαζί με τον Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο, πριν λίγο καιρό επισκέφθηκαν το Βατικανό όπου συναντήθηκαν με τον Καρδινάλιο της Αγίας Έδρας Ουόλτερ Κάσπερ και τον υπεύθυνο για τον Θρησκευτικό Τουρισμό μονσινιόρ Τζεζάρε Ατρούϊ.

  

Ο Μητροπολίτης Προκόπιος επεσήμανε πως συζητήθηκε με τους δύο εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας, η προοπτική προγραμματισμένων επισκέψεων εκατέρωθεν.

 

 

Επίσης τόνισε πως λόγο της ανακύρηξης του 2008 ως έτος του Αποστόλου Παύλου από το Βατικανό, και λόγο της ολοκλήρωσης Συνεδριακού Κέντρου στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας προτάθηκε από τον Τζεζάρε Ατρούι η διοργάνωση διεθνούς Θρησκευτικού Συνεδρίου.
Εμφανίσεις: 34216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!