Ανακοίνωση ΠΓΔΜ για τις δηλώσεις του κ. Άνθιμου

Image
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος
Μόλις τρεις ημέρες πέρασαν από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου,

 για το θέμα του Σκοπιανού και για τις κατακτήσεις στο Μοναστήρι.

  

Μετά από τις δηλώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα της Υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη χθες στη Βουλή ότι «η δήλωση του κ. Άνθιμου βεβαίως δεν εκφράζει την κυβέρνηση, το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας» έρχεται τώρα και η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

  

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ τονίζει στην ανακοίνωση του πως «προκαλεί ανησυχία το μέρος της ακραίας ομιλίας του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, στο οποίο καλεί σε κατακτητικές εκστρατείες στο Μοναστήρι. Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τις δηλώσεις».

 

 

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ζητά από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Εξωτερικών να καταδικάσουν αυτές τις δηλώσεις του Μητροπολίτη τονίζοντας:  

«Το ΥΠΕΞ αναμένει και από τους δύο (Πρωθυπουργό - Υπ. Εξωτερικών), οι οποίοι στις δηλώσεις τους εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια και καταδικάζουν ηχηρά κάθε κίνηση αλυτρωτισμού, να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα αυτές τις δηλώσεις του κ. Άνθιμου, οι οποίες αποτελούν έμμεση απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».  

 

Τέλος στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρετε πως η ΠΓΔΜ, θα ενημερώσει για το συγκεκριμένο επεισόδιο όλους τους αρμόδιους Διεθνείς παράγοντες, διότι αυτό τραυματίζει όπως λένε σοβαρότατα το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Εμφανίσεις: 89906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!