Αρχιεπίσκοπος: "Δεν ήρθε η τελευταία ώρα ακόμη"

ImageΟ Μακαριώτατος συλλειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Μαϊάμι,

το πρωί σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, Ιερουργούντος του Μητροπολίτου Βρεσθένης Θεοκλήτου και  άλλων Επισκόπων. 

 

Ο Μακαριώτατος ήταν πολύ συγκινημένος σήμερα, ημέρα της ονομαστικής του εορτής, διότι κάθε χρόνο τέτοια ημέρα ο κόσμος περνούσε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην οδό Αγίας Φιλοθέης (Πλάκα) και του ευχόταν χρόνια πολλά στην αίθουσα του Θρόνου μέχρι αργά το βράδυ.

 

Ο Μακαριώτατος υποδεχόταν ακούραστα εκατοντάδες πιστούς στην Αρχιεπισκοπή , και ένας, ένας ξεχωριστά του ευχόταν χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή.

 

 

Την ώρα του κηρύγματος του στο Ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και απευθυνόμενος στους πιστούς είπε:

"Μην απογοητεύεστε, μην χάνετε το θάρρος σας, δεν ήρθε η τελευταία ώρα. Ελπίζω να ξαναϊδωθούμε. Επιστρέφω πίσω στην πατρίδα".

  

Πλέον στο μυαλό του Αρχιεπισκόπου είναι συνεχώς η αγαπημένη του Ελλάδα, και ο κόσμος που τόσο τον αγαπά, και ανυπομονεί να επιστρέψει από μέρα σε μέρα πάλι πίσω στα καθήκοντα του με όσες δυνάμεις έχει.

  

Τέλος ακούστηκε πως ο Μακαριώτατος δεν ξέρει ακόμη την απόφαση των ιατρών αν μπορεί να υποβληθεί σε

χημειοθεραπείες, διότι η επιβαρυμένη υγεία του μάλλον δεν του το επιτρέπει ακόμα, όμως παρόλο αυτά ίσως μέχρι τέλος της εβδομάδος έχουμε καλά νέα για την θεραπευτική αγωγή, και έτσι θα επιστρέψει πίσω στην Αθήνα.
Εμφανίσεις: 88444
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!