Όχι στην αναγραφή "Χριστιανός Ορθόδοξος"

ImageΠαρόλο τις δεκάδες επιστολές που έχουν σταλεί στον Πρωθυπουργό από Χριστιανικούς Συλλόγους για την προαιρετική αναγραφή του Θρησκευματός στις ταυτότητες, ο Πρωθυπουργός ακόμα δεν υλοποιεί την δημόσια υπόσχεση του πως θα επαναφέρει το θρήσκευμα. 

Χθες όμως στην Βουλή μια απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη περί αναγραφής του Θρησκεύματος, σε ερώτηση του κ. Αϊβαλιώτη βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ άφησε πολλά ερωτηματικά στους Έλληνες.

  

Ο κ. Χηνοφώτης τόνισε πως στις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και του ΣτΕ «δεν επιτρέπουν αλλαγή», όσο αναφορά το θέμα αναγραφής του Θρησκεύματος στις ταυτότητες.

  

Επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε στον κ. Αϊβαλιώτη πως η Ολομέλεια του ΣτΕ, δέχθηκε ότι το θρήσκευμα συνιστά και ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και έκρινε ότι η αναγραφή του έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 13 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης.

  

Ο κ. Αϊβαλιώτης μας προβλημάτισε όλους όταν ανέφερε πως ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Φρατίνι σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη (Πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ) περί μη αναγραφής του Θρησκεύματος, βάσει της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδέποτε ζήτησε τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ελληνικές ταυτότητες.

Τέλος ο κ. Αϊβαλιώτης ζήτησε την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος!

Τελικά το αίτημα των τριών εκατομμυρίων Ελλήνων Ορθοδόξων, να είναι προαιρετική η αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες πήγε περίπατο;;;

 

Περιμένουμε με όλοι τώρα να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην μη αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων Ορθοδόξων!

Εμφανίσεις: 49353
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!