Επίσκεψη Αναστασίου στον Αρχιεπίσκοπο

ImageΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος δέχθηκε  σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στην οικία του στο Π. Ψυχικό την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο οποίος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

 

 

Εξερχόμενος της οικίας του Μακαριωτάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τα ακόλουθα:

 

 

«Όλοι ξέρουμε το έργο πίστεως, τον κόπο της αγάπης αλλά και την υπομονή της ελπίδος που χαρακτηρίζουν τον Μακαριώτατο. Είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά. Είμαστε από την ίδια γειτονιά, χρόνια τώρα σε ανάλογη πορεία και χάρηκα πάρα πολύ γιατί συζητήσαμε όχι μόνον για θέματα υγείας αλλά και γενικότερα για ζητήματα Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και της Ευρώπης κάτι που δείχνει ακριβώς την ζωτικότητα του πνεύματος και την αδιάκοπη ανησυχία του Μακαριωτάτου. Αυτό που απομένει τώρα είναι να συνεχίσουμε τῃ ελπίδι χαίροντες, τῃ θλίψει υπομένοντες, τῃ προσευχῄ προσκαρτερούντες.

 

Όλη αυτή η περιπέτεια έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη και την γνήσια αδελφοσύνη που υπάρχει μεταξύ των Ορθοδόξων. Είναι φυσικό να είμαστε συγκινημένοι όταν είμαστε σε περίοδο σιωπής.

 

Να σκεπτόμαστε τα βήματα του παρελθόντος, τις ευλογίες του Θεού και την ευλογία που υπάρχει μέσα στη δοκιμασία».
Εμφανίσεις: 85156
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!