Δύσκολες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο

ImageΔύσκολα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο,

οι 2 καρκίνοι του ήπατος και του παχέως εντέρου έχουν εξαντλήσει κατά πολύ τον οργανισμό του.

Από τις 18-11-2007 η «Ρομφαία» είχε γράψει πως ο Μακαριώτατος σύντομα θα εισαχθεί εκ νέου στο νοσοκομείο, και μάλλον στο «Αλεξάνδρα» στο οποίο έχει διαμορφωθεί ειδικό δωμάτιο για την περίπτωση του.

Η συσσώρευση υγρού στον θώρακα του Μακαριωτάτου αλλά και η αναπαραγωγή υγρού στους πνεύμονες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους γιατρούς για περαιτέρω παραμονή του στην Αρχιεπισκοπική κατοικία.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που  φοβούνται τώρα οι γιατροί είναι το ηπατικό κώμα, το οποίο συμβαίνει λόγω της προχωρημένης κίρρωσης του ήπατος.

Το ηπατικό κώμα αποτελεί το τελευταίο στάδιο της ηπατικής εγκεφαλοπάθειας, το οποίο οδηγεί σε μια νευροψυχιατρική διαταραχή που εκδηλώνεται όταν ορισμένα προϊόντα μεταβολίζονται στο ήπαρ αλλά διαφεύγουν από το φιλτράρισμα, με αποτέλεσμα την φθορά του εγκεφάλου και την πτώση του επιπέδου συνείδησης.

Τέλος κοντά του είναι συνεχώς ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος αλλά και οι διάκονοι του Άνθιμος, Επιφάνιος και Ιωαννίκιος, οι οποίοι δεν λείπουν λεπτό από κοντά του.  
Εμφανίσεις: 59124
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!