Λειτουργήθηκε και κοινώνησε στο παρεκκλήσι του

ImageΓια άλλη μια Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, παρακολούθησε την

Θεία Λειτουργία στο μικρό παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπικής κατοικία στο Ψυχικό, οπού και κοινώνησε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος είχε ένα ήρεμο βράδυ χθες, οι πόνοι και η δύσπνοια δεν έκαναν την εμφάνιση τους, παρόλο αυτά ο Μακαριώτατος είναι ελαφρώς καταπονημένος.

Οι θεράποντες ιατροί αντιμετωπίζουν τους πόνους του Μακαριωτάτου με αναλγητικά χάπια, επίσης πληροφορίες λένε πως μειώνουν όσο μπορούν την δοσολογία των φαρμάκων για να μην υπάρξει κατάπτωση στον οργανισμό του.

Τέλος σήμερα σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διαβάστηκε το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου για την έναρξη του Εράνου της Αγάπης, εκεί ο Μακαριώτατος τονίζει:

"Αυτές τις μέρες σας καλώ όλους να συμβάλετε στον Έρανο της Αγάπης που γίνεται σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας.

Σας υπενθυμίζω το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που γίνεται, τόσο σε κάθε ενορία χωριστά όσο και στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που λειτουργούν με ευθύνη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.Φτωχοί, άρρωστοι, άστεγοι, μετανάστες, ηλικιωμένοι, φυλακισμένοι βρίσκουν στην Εκκλησία καταφύγιο για την αντιμετώπιση των αναγκών τους. Οι ανάγκες τους είναι πολλές και μεγάλες, και ικανοποιούνται χάρη στην δική σας συμβολή.Χωρίς αυτήν κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και καμία ανάγκη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί". 

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει στο μήνυμα του:«Σε εμάς τους Χριστιανούς τα πράγματα είναι διαφορετικά, αντίστροφα.Ο Χριστός μας δίδαξε ότι εμείς έχουμε ανάγκη να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, εμείς έχουμε ανάγκη να τους υπηρετήρουμε, εμείς βοηθιόμαστε όταν τους συντρέχουμε.Σε αυτό διαφέρουμε από τους άλλους. Δεν είναι τυχαίο που ο Έρανος της Αγάπης γίνεται αυτές τις μέρες, τώρα που έρχονται τα χριστούγεννα».
Εμφανίσεις: 37395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!