Δοξολογία χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο

ImageΔοξολογία τελέσθηκε σήμερα για την είσοδο του νέου έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, απόντος του Αρχιεπισκόπου

Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

 

Η Δοξολογία άρχισε στις 11:00, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

 

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης, επίσης και πολλοί Υπουργοί.

 

Στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης τιμητικά αγήματα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απέδωσαν τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επισήμους, η δε στρατιωτική μπάντα ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο.

 

Δοξολογία τελέστηκε επίσης και στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

 

Την Αρχιερατική Λειτουργία και τη Δοξολογία παρακολούθησαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθ. Γιώργος Τσιότρας, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών στη Θεσσαλονίκη και πλήθος κόσμου.

 

Στο σύντομο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ευχήθηκε καλή χρονιά και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εργαστούν «φωτισμένοι και δυνατοί για το καλό της πατρίδας».

Εμφανίσεις: 32622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!