"Να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας"

ImageΣυγκινητική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αρχιεπισκοπική κατοικία, καθώς ο Ποντιακός Σύλλογος Ζαλόγγου 

μαζί με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη έψαλλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος φανερά ευδιάθετος άκουγε συγκινημένος τα κάλαντα των συμπατριωτών του, και τους ευχόταν συνεχώς να έχουν την ευλογία Του Θεού και της Παναγιά μας.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης χάρισε με ειδική αφιέρωση στον Μακαριώτατο, μια εικόνα της Παναγίας της Σουμελά ως ένδειξη αγάπης του Ποντιακού λαού.

 

Ο κ. Ψωμιάδης εξερχόμενος της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας δήλωσε: « Ο Μακαριώτατος μου είπε πως η νεολαία είναι η φύτρα του έθνους μας, αλύγιστος ζήτησε από όλο τον Ελληνικό λαό να παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες στα ιδανικά, στις αρχές και στις αξίες της φυλής μας και να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας».

 

Επίσης ο Μακαριώτατος ζήτησε να περάσουν μέσα στην Αρχιεπισκοπική κατοικία όλοι οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταί έξω από την κατοικία του, για να τους ευχηθεί καλή χρονία και να τους δώσει την ευχή του.

 

Δημοσιογραφική πηγή είπε στην Romfea.gr  πως ο Μακαριώτατος ήταν πάρα πολύ ευδιάθετος και είχε όρεξη για συζήτηση, κρατώντας τους πολύ ώρα στην Αρχιεπισκοπική κατοικία.

 

Αυτή την στιγμή στο Ψυχικό έφτασε ο Ογκολόγος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημόπουλος, έτσι ώστε να χορηγήσει στον Αρχιεπίσκοπο την εβδομαδιαία ενδοφλέβια αγωγή, καθώς οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν θετικά αποτελέσματα.

 

Τέλος τον Αρχιεπίσκοπο αμέσως μετά επισκέφθηκε ο αντικαταστάτης του στην Ιερά Σύνοδο, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ. Προκόπιος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Συνοδικό Μέγαρο - μια εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο.

Εμφανίσεις: 85583
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!