Αποφάσεις 1ης συνεδρίας ΔΙΣ μηνός Φεβρουαρίου

dis-3

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος, κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ανεφέρθη στην εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος, ο οποίος επί τριακονταετίαν εποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως αυτήν την Ιερά Μητρόπολη των Επτανήσων. Στην συνέχεια καλοσώρισε τον, κατά τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης, κληθέντα, εις αντικατάστασιν του εκδημήσαντος Μητροπολίτου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Ακολούθως ενημερώθηκε από τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, περί της διαδικασίας αξιολογήσεως των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Ενημερώθηκε επίσης από έγγραφο του Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, για την πορεία του έργου ψηφιοποιήσεως και τεκμηριώσεως του Ιστορικού Αρχείου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ενέκρινε κατόπιν προτάσεως του ιδίου την διοργάνωση της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής», κατά την περίοδο από 1ης έως και 7ης Μαρτίου 2015.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε Κανονισμούς λειτουργίας εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Μετά το πέρας της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. ετέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνος στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο.

Εμφανίσεις: 51592
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!