Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο (ΦΩΤΟ)

0aiolou-13

Για την Romfea.gr | Χρήστος Ασημακόπουλος


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την χειροτονία πρεσβυτέρου, του διακόνου του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Αρτεμίου Γιαννάκου.

Ο Μακαριώτατος ευχόμενος στο νέο Ιερέας μεταξύ άλλων τόνισε: "Σκοπός της διακονίας σου είναι να διακονήσεις την Εκκλησία, διότι η Εκκλησία είναι η κιβωτός της Σωτηρίας. Αυτήν την κιβωτό, για να σωθούν ψυχές ανθρώπων."

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της σημερινής εποχής, τονίζοντας ότι "το ανθρώπινο πρόσωπο έχει ευτελιστεί ως εικόνα Θεού."

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον π. Αρτέμιο καλή διακονία, ενώ τον προέτρεψε να μην φοβάται τις δυσκολίες διότι η χάρις του Θεού θεραπεύει τα πάντα.

0aiolou-1

0aiolou-2

0aiolou-3

0aiolou-4

0aiolou-5

0aiolou-6

0aiolou-7

0aiolou-8

0aiolou-9

0aiolou-10

0aiolou-12

0aiolou-11

0aiolou-14

0aiolou-17

0aiolou-18

Εμφανίσεις: 89808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!