Ο Αρχιεπίσκοπος στον Άγιο Αθανάσιο Θησείου (ΦΩΤΟ)

agios-athanasios-7

Στον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και πιστοί.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Αγίου Αθανασίου, που μας δίνει, όπως είπε, «αληθινή ελπίδα και παρηγοριά με την χάρη του και την ζωή του».

Ο π. Συμεών επεσήμανε πως ο Μέγας Αθανάσιος έζησε σε έναν κόσμο αναταράξεων με πολύ πικρία και πολλές δυσκολίες και «η Εκκλησία τον ονόμασε Μέγα διότι υπήρξε Μεγάλος στην αρετή, στην αγάπη, στον ζήλο. Υπήρξε και είναι στύλος. Τίποτε δε μπόρεσε να τον σταματήσει. Η καρδιά του ήταν μεγάλη για να χωρέσει εχθρούς και φίλους, αυτούς που τον καταλάβαιναν κι αυτούς που δε μπόρεσαν να τον ακολουθήσουν».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα τονίζοντας πως θα τα ξεπεράσουμε με την ευχή των Αγίων και την αγάπη μας στην Εκκλησία.

«Ζούμε σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο» υπογράμμισε ο π. Συμεών και προσέθεσε «μεταβάλλονται γύρω μας τα πάντα, αλλά και μέσα μας. Κάθε μέρα αναθεωρούμε την ίδια μας την ύπαρξη. Κάθε μέρα έχουμε απογοητεύσεις. Μέσα σε όλη αυτήν την αστάθεια ο Μέγας Αθανάσιος έρχεται να μας δώσει ελπίδα και αισιοδοξία και μας καλεί να μείνουμε σταθεροί. Μην στενοχωριέστε, μας λέει, μην θλίβεστε άλλο. Βλέπει τα μάτια που είναι κουρασμένα από την αγωνία και μας καλεί να μην απογοητευόμαστε. Όσες στενοχώριες και λύπες και αν έχουμε με την ευχή του Αγίου Αθανασίου και την πίστη μας στην Εκκλησία και στην αγάπη του Θεού θα περάσουν όλα».

agios-athanasios-1

agios-athanasios-2

agios-athanasios-3

agios-athanasios-4

agios-athanasios-5

agios-athanasios-6

agios-athanasios-8

agios-athanasios-9

agios-athanasios-10

Εμφανίσεις: 50653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!