Συνέλευση του Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας της Αλβανίας


arxiepiskopo-3

Περίπου 380 νέοι και νέες, ηλικίας από 18 - 30 ετών, αντιπρόσωποι νεανικών ομάδων από διάφορες πόλεις της Αλβανίας, συνήλθαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, για την αρτιότερη οργάνωση του «Συνδέσμου Ορθοδόξου Νεολαίας της Αλβανίας».

Ο Σύνδεσμος, που έχει συσταθεί σύμφωνα με το Καταστατικό της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, έχει ως σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στην ζωή της Εκκλησίας, την καλλιέργεια της φιλίας, την καλύτερη γνώση της Ορθοδόξου πίστεως, την χριστιανική μαρτυρία και διακονία.

Με συντονιστή τον Επίσκοπο Απολλωνίας κ. Νικόλαο η Συνέλευση περιλάμβανε δυο μέρη: Στο πρώτο, νεανικές ομάδες από διάφορες πόλεις παρουσίασαν εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα: «Αναζητώντας τέσσερεις μεγάλες αξίες ζωής» με αφετηρία τον στίχο του T.S. Eliot «Πού είναι η σοφία, που έχουμε χάσει στην γνώση; Πού είναι η γνώση, που έχουμε χάσει στην πληροφόρηση;» και συνοψίζοντας κατέληξε: «Εύχομαι η ζωής σας να είναι μια συνεχής ανάβαση από την απλή πληροφόρηση στη συστηματική γνώση. Από την γνώση στην σοφία, την «άνωθεν κατερχομένην». Μια αδιάκοπη ανάβαση από τον εγωκεντρισμό στην αληθινή ελευθερία. Από ανεύθυνες ερωτοτροπίες, στο γνήσιο και ευλογημένο από τον Θεό έρωτα, και κυρίως στην ουσιαστική βίωση της χριστιανικής αγάπης. Ένα τελικό άλμα από την μηχανική συμμέτοχή στις θρησκευτικές τελετές προς τη ζωντανή πίστη στο Θεό, οπού το Άγιο Πνεύμα σφραγίζει τη ζωή μας με το φως, τις ενέργειες, τη δύναμη Του. Μια πίστη, η οποία ανοίγει την ύπαρξη μας στο άπειρο, με την παρουσία Εκείνου, που είναι Αγάπη, του Χριστού, που είναι το παν.»

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος ενημέρωσε τα μέλη της Συνελεύσεως για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσίων και ακολούθησε η εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον κατάλογο υποψηφίων ο οποίος προτάθηκε απ’ ευθείας από τους παρευρισκομένους σε τέσσερις ομάδες: της Αρχιεπισκοπής και των τριών Μητροπόλεων.

Τέλος η εκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή αποτελουμένη από 13 μέλη (7 νέους και 6 νέες), συνήλθε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος τόνισε ότι οι Ορθόδοξοι νέοι οφείλουν να διαδραματίζουν υπεύθυνο, ανανεωτικό και πρωτοπόρο ρόλο μέσα στην Εκκλησία.

arxiepiskopo-1

arxiepiskopo-2

Εμφανίσεις: 39134
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!