Καμπαναριά και Μιναρέδες;

fthiotidos nikolaos1

Του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου

Μέχρι τώρα είχαμε την ψευδαίσθηση, ότι η είσοδος νομίμων και παρανόμων μεταναστών στην πατρίδα μας θα αλλοίωνε μόνο τον πληθυσμό και εξωτερικά την κοινωνική ζωή χωρίς να επηρεάσει το ήθος τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του Ελληνορθοδόξου Κράτους μας.

Στην αναχαίτιση αυτής της εισβολής σημαντικό ρόλο είχαν οι Νόμοι της Ελληνικής πολιτείας, οι οποίοι προστάτευαν την προσωπικότητα του Ελληνικού Ορθοδόξου Γένους.

Δυστυχώς όμως ένα σχέδιο Νόμου με τίτλο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών Κοινοτήτων και των Ενώσεων τους στην Ελλάδα» έρχεται να επιλύσει ζητήματα που για χρόνια εκκρεμούσαν μεταξύ πολιτείας και θρησκευτικών κοινοτήτων με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ορθόδοξη Ελλάδα, όπως μέχρι τώρα την γνωρίζαμε.

Η ανεξιθρησκεία είναι επιβεβλημένη και δικαία. Εάν αυτή όμως επιβάλλεται σε ένα τόπο, που με την είσοδο νέων φυλών και θρησκειών απειλητικά αλλοιώνεται, από πλεονέκτημα και απόκτημα καταντά τιμωρία και απειλή για τους γηγενείς.

Πως θα εξασφαλίζεται η πιστή τήρηση των τριών όρων που θέτει το Σύνταγμα, δηλαδή α. Γνωστή θρησκεία β. μη άσκηση προσηλυτισμού και γ. συμφωνία με τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη;

Κάθε αίρεση και θρησκεία θα ιδρύει χώρους λατρείας, σχολεία, ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ.

Η Ελλάδα θα γίνει ξέφραγο αμπέλι. Θα γεμίσουν με τζαμιά πόλεις και χωριά λόγω της αυξήσεως των μουσουλμάνων μεταναστών.

Λαμβανομένης υπ’ όψιν και της βίαιης και δυναμικής ιδεολογίας του μουσουλμανισμού, ο οποίος υπολογίζεται ως μία από τις σημαντικότερες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις στον κόσμο θα επέλθουν μεγάλες ανατροπές όχι μόνο στην θρησκεία, αλλά και στην κοινωνική ζωή της πατρίδος μας.

Το χειρότερο είναι ότι οι μέχρι σήμερα παράνομα παραθρησκευτικές σέκτες των ανατολικών κυρίως θρησκειών, θα μπορούν να ονομάζονται Εκκλησίες.

Αντιλαμβάνεσθε την σύγχυση που θα προκληθεί στο λαό και τη ζημία που θα υποστεί η ενότητα της πατρίδος μας.

Ελπίζουμε ότι οι πολιτικοί μας θα αντιληφθούν την λεπτότητα και επικινδυνότητα του θέματος και θα πράξουν το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και την Εκκλησία.

Εμφανίσεις: 73321
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!