Ο Γ. Γραμματέας Θρησκευμάτων μιλά στη "Romfea.gr" για τη Θράκη

ImageΕπίσκεψη σε τέσσερεις Μητροπόλεις τις Θράκης, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής.

Να αναφερθεί ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων παρέμενε κενή από το 2004 και η κυβέρνηση αποφάσισε να την ενεργοποιήσει θέλοντας να δώσει έμφαση στην επίλυση των θεμάτων που έχουν σχέση με την εκκλησία, αλλά και με τα ξένα δόγματα στην Ελλάδα.

Επίσης ο κ. Καλαντζής επισκέφθηκε και τους Μουφτήδες της Θράκης, όπου συνομίλησε μαζί τους και παρέθεσε Ιφτάρ.

Μιλώντας αποκλειστικά στη Romfea.gr ο νέος Γ. Γραμματέας Θρησκευμάτων, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων αποδεικνύει ότι μόνο θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από την συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας. Το ΕΣΠΑ είναι εδώ, η απορρόφηση των κονδυλίων έχει σήμερα μεγαλύτερη σημασία παρά ποτέ για την ελληνική οικονομία, η Πολιτεία έχει κάθε καλή θέληση, είναι λοιπόν η ώρα των Μητροπόλεων να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες, όπως, άλλωστε, έχει δικαίωμα να κάνει οποιοσδήποτε.»

«Η επιλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης να υλοποιήσει ένα έργο για τους «ωριμότερους», όπως είπε ο ίδιος, είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Μια κοινωνία που δεν αγκαλιάζει, δεν στηρίζει και πάνω απ’ όλα δεν σέβεται τους «ωριμότερους», είναι μια κοινωνία που δεν έχει μέλλον γιατί η ίδια ξέχασε το παρελθόν της», πρόσθεσε ο κ. Καλαντζής.

Επίσης υπογράμμισε ότι «με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Θράκη, συναντήθηκα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό ώστε να έχω μια καλύτερη εικόνα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές Μητροπόλεις της Θράκης.»

«Παρέθεσα επίσης ιφτάρ προς τιμήν του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, του Σοφολογιότατου Μουφτή Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκολγου και του Σοφολογιότατου Μουφτή Διδυμοτείχου Σερίφ Δαμάτογλου. Εδώ στη Θράκη, η Ελληνική Πολιτεία έχει βρει τον τρόπο χριστιανοί και μουσουλμάνοι να συνυπάρχουν ειρηνικά επί έναν ολόκληρο αιώνα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, τόνισε: «Βεβαίως σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την επιτυχία έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία με το μήνυμα αγάπης αλλά και οι μουφτήδες που εκφράζουν το αληθινό Ισλάμ. Αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι κάτι που πρέπει να προβάλλουμε, κάτι για το οποίο η χώρα μας πρέπει να είναι περήφανη διότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι δεν έχουν πετύχει αυτό που έχουν πετύχει οι Θρακιώτες.»

Εμφανίσεις: 51899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!