Πατριάρχης Σερβίας: "Κρατήστε την πίστη των πατέρων και των αγίων"

0-0aaaserbiasΤην Επισκοπή Νίκσιτς και Βουδίμλιε επισκέφθηκε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, για πρώτηφορά μετά την εκλογή του στο Θρόνο της Αγιοσαβίτικης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, από τον Επίσκοπο Νίκσιτς και Βουδίμλιε κ. Ιωάννη, Επισκόπους, κληρικούς και πλήθος πιστών.

Εν συνεχεία στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, και πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Ο Επίσκοπος Ιωάννης καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «ως διάδοχος του Αγίου Σάββα, συνεχίζεται επάξια του έργο του, αλλά και των Προκατόχων σας».

«Κατά την επίσκεψή σας, θα δείτε την ανακαινισμένη Μητρόπολη μας. Θα δείτε το λαό του Θεού, ο οποίος με ανυπομονησία περίμενε να λάβει την ευλογία από τον Προκαθήμενο του. Η Επίσκεψή σας, είναι μεγάλη ευλογία για εμάς, Δόξα τω Θεώ!», συνέχισε ο κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος από την πλευρά του, ανέφερε ότι «είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι αυτό τον τόπο, και είμαι για ακόμη μια φορά κοντά σας. Έρχομαι εδώ ως Προκαθήμενος, ήρθα εδώ ως ο Πατριάρχης σας».

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε: «Αδελφοί κρατήσετε την πίστη των πατέρων μας, των αγίων μας, των μαρτύρων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για το όνομα του Χριστού και την πίστη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει ο άνθρωπος, πίστη μας…»

0-0aaserbias1

Εμφανίσεις: 74636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!