Σερβίας: ''Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας στο Κόσοβο''

serv-eiriniaos

Να παραμείνουν στις εστίες τους καλεί τους Σέρβους του Κοσόβου ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ειρηναίος, στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, που με βάση το παλαιό ημερολόγιο εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου.

Μετά τις ευχές για ειρήνη, συγχώρεση και αγάπη, ο Πατριάρχης Σερβίας τονίζει στο μήνυμά του: "Και αυτά τα Χριστούγεννα, στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας στο Κόσοβο και τα Μετόχια και τούς λέμε να μείνουν στο Κόσοβο, με τους ιερούς τόπους τους".

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τονίζει ότι προσεύχεται για "λιγότερη αναταραχή και περισσότερη ειρήνη, λιγότερο μίσος και περισσότερη αγάπη, λιγότερες διαφωνίες και περισσότερη αρμονία".

"Θυμόμαστε, επίσης, στις προσευχές μας όλους τους αθώους, που υποφέρουν, απανταχού γης, και τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος έχει φυλακιστεί άδικα" προσθέτει -μεταξύ άλλων- ο κ. Ειρηναίος.

Εμφανίσεις: 41933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!