Ο Ζάγκρεμπ Πορφύριος στον Πρόεδρο της Κροατίας

milanovic-porfyrios

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κροατίας κ. Ζόραν Μιλάνοβιτς, είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος.

Ο Σεβασμιώτατος και Πρόεδρος Μιλάνοβιτς είχαν μια εγκάρδια συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κροάτης Πρόεδρος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Πορφύριο για την εκλογή του, και του ευχήθηκε καλή διακονία προς όφελος της Σερβικής Ορθόδοξης Κοινότητας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κροατίας σχετικά με την ζωή και το έργο της Μητροπόλεως, καθώς και για τις δραστηριότητες που σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος, αμοιβαίος σεβασμός, εμπιστοσύνη, και ειλικρινή συνεργασία στη γραμμή των ευρωπαϊκών προτύπων.

Τέλος ο Μητροπολίτης Πορφύριος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Μιλάνοβιτς για την συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα για συνεργασία, για το κοινό καλό των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων όλων των θρησκειών και ομολογιών που ζουν στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Κροατίας.

Εμφανίσεις: 36214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!