Τρισάγιο στους Πατριάρχες Σερβίας Δημήτριο και Παύλο (ΦΩΤΟ)

trisagio

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την Ιερά Μονή Ρακόβιτσα επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 15 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος παρουσία του Πατριάρχη Ειρηναίου, τέλεσε στον τάφο των μακαριστών Πατριαρχών Σερβίας  Δημητρίου και Παύλου  ιερό τρισάγιο.

Με την ευκαιρία του τρισαγίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για το τρισάγιο, ειδικά σήμερα που συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Παύλου.

"Αγιώτατε, και οι δύο Πατριάρχες ήταν στολισμένοι με ευγένεια και πραότητα. Εμείς δεν θυμόμαστε τόσο πολύ τον μακαριστό Δημήτριο, αλλά γνωρίζουμε ότι έζησε μια αγία ζωή και διακόνησε την Εκκλησία με φόβο Θεού", ανέφερε ο κ. Ειρηναίος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ειρηναίος τόνισε: "Η ζώη του Πατριάρχη Παύλου δεν διέφερε από εκείνη την ζωή των ασκητών μοναχών, παρόλο που ως Μητροπολίτης Ράσκας και Πατριάρχης μετά απόλαυσε μεγάλη φήμη. Η κηδεία του ήταν ότι πιο φοβερό πράγμα έχει ζήσει το Βελιγράδι, διότι με τον τρόπο της ζωής του άφησε για πάντα το σημάδι του στην Εκκλησία."

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του μακαριστού Πατριάρχη Παύλου αναβίωσε το Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με τον κ. Κύριλλο ο Πατριάρχης Παύλος βοήθησε τους ρώσους της Σερβίας να βρουν μια στέγη, μετά την επανάσταση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία.

"Ο μακαριστός Πατριάρχης Παύλος ήταν ταπεινός, πράος και ανεξίκακος, γι΄αυτό το προσωπικό του παράδειγμα πρέπει όλοι να το μιμηθούμε" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού Πατριάρχη Παύλου, και προσεύχεται από τον ουρανό για την Εκκλησία της Σερβίας και τον λαό του Θεού.

0trisagio

0trisagio1

0trisagio2

0trisagio3

0trisagio4

0trisagio5

0trisagio6

Εμφανίσεις: 45158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!