Τομίσλαβ Νίκολιτς: ''Ρωσία και Σερβία συνδέονται με πίστη και αίμα''

mosxas-nikolits

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσημη στην Εκκλησία της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος Νίκολιτς αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο Βελιγράδι, ανέφερε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μεγάλη υποστήριξη από την Εκκλησία της Ρωσίας και την Ρωσική Ομοσπονδία.

"Η απόφαση να δωρίσετε τα ψηφιδωτά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, είναι ένα σημάδι για το πόσο δεμένοι είμαστε", τόνισε ο Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους ιστορικoύς δεσμούς των δύο χωρών, αλλά και για την συμμετοχή της Ρωσίας στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Τέλος ο κ. Νίκολιτς ζήτησε από τον Πατριάρχη να νιώθει την Σερβία σπίτι του, και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Σερβίας - Ρωσίας είναι συνδεόνται με πίστη και αίμα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος υπογράμμισε ότι οι δύο Εκκλησίες έχουν αδελφικούς δεσμούς, και αυτοί οι δεσμοί καθημερινά δυναμώνουν.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στο Κόσσοβο τονίζοντας ότι "η Ρωσία βιώνει μαζί με τον σερβικό λαό την θλιβερή κατάσταση στο Κόσσοβο και την Μετόχια."

"Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο Κόσσοβο και τη Μετόχια, και ελπίζουμε ότι θα έρθει και πάλι η ειρήνη και η δικαιοσύνη στον τόπο αυτό" ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησία της Ρωσίας σημείωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας, διότι αυτό είναι προς όφελος ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου.

Εμφανίσεις: 51444
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!