Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

0patr-11

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΗ | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με θρησκευτική ευλάβεια και ενώπιον πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, στο πλαίσιο της τρίημερης επίσημης επίσκεψης του στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως επί τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Μακεδονικό Αγώνα.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Επίσκοπος Ζίτσης κ. Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Ποιμενάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεώργιου Ορφανού, του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη καθώς και εκπροσώπων στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών αρχών.

«Ας είναι η επίσκεψή σας βηματισμός ειρήνης και καταλλαγής» είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας απευθυνόμενος στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, τον οποίο δώρισε αντίγραφο της Ιερής Εικόνας της Αγίας Υπομονής, την οποία όπως τόνισε, προβάλλει η τοπική μας Εκκλησία, για να θυμίζει τη συμπόρευση των λαών μας, τους ισχυρούς δεσμούς, την πραγματική αδελφική αγάπη, την αφτιασίδωτη, τη θυσιαστική, τη γνήσια, αυτήν που πηγάζει από τον δι' ημάς πτωχεύσαντα Κύριο.

Από την πλευρά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τον λαό της Νεάπολης για την ζεστή φιλοξενία τους, τονίζοντας ότι τρεις ημέρες βρίσκεται στον ουρανό, υπογράμμισε τους κοινούς δεσμούς της Ελλάδας και της Σερβίας, όχι ως δύο λαοί γείτονες αλλά ως ένας, όπως τον ενώνει πνευματικά η Αγία Εκκλησία.

«Από εδώ, από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος για να φτάσουν στον τόπο μας και να ξεκίνησουν το λαμπρό τους έργο που έμεινε ανά τους αιώνες» τόνισε ο Μακαριώτατος μεταξύ των άλλων στην ομιλία του και ευχήθηκε ο Κύριος να φωτίζει τον βηματισμό των αδελφών λαών μας για ειρήνη και ευημερία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες για την αγάπη και την υποστήριξη τους.

Ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διουνυσίου που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου.

Πατήστε εδώ για την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα:

0patr-1

0patr-2

0patr-3

0patr-4

0patr-5

0patr-6

0patr-7

0patr-8

0patr-9

0patr-10

0patr-12

0patr-13

0patr-14

sillitoyrgo 15

sillitoyrgo 16

sillitoyrgo 17

sillitoyrgo19

sillitoyrgo20

sillitoyrgo21

sillitoyrgo22

sillitoyrgo23

sillitoyrgo25

sillitoyrgo26

sillitoyrgo24

sillitoyrgo27

sillitoyrgo28

sillitoyrgo29

sillitoyrgo30

sillitoyrgo31

sillitoyrgo32

sillitoyrgo33

sillitoyrgo34

sillitoyrgo35

sillitoyrgo36

sillitoyrgo37

sillitoyrgo38

sillitoyrgo39

sillitoyrgo40

sillitoyrgo41

sillitoyrgo42

Εμφανίσεις: 76704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!