Χειροτονία Επισκόπου στην Σερβική Εκκλησία (ΦΩΤΟ)

eggras

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η χειροτονία του Αρχιμ. Ιερωνύμο Μοσεβίτσι, σε Επίσκοπο Έγγρας, βοηθός της Επισκοπής Μπάτσκας.

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, παρουσία πλειάδα Ιεράρχών της Σερβικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν στην χειροτονία του Επισκόπου Έγγρας κ. Ιερωνύμου, καθώς και κληρικοί, μοναχοί και μοναχές της Επισκοπής Μπάτσκας.

Επίσης παρέστη ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βελιγράδι, καθώς και Εκπρόσωποι της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφερόμενος στο νέο Επίσκοπο, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία και δώρο Θεού για την Εκκλησία ο κ. Ιερώνυμος.

"Στην Εκκλησία του Χριστού τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Ό,τι συμβαίνει συμβαίνει με την χάρη και την πρόνοια του Θεού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Έγγρας ευχαρίστησε τον Θεό για την χειροτονία του σε Επίσκοπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με αφοσίωση και υπακοή θα διακονήσει τον λαό του.

Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο ο οποιός ήταν εκείνος που με μεγάλη υπομονή διαμόρφωσε την προσωπικότητα του.

"Με την ευχή του έμεινα πολλές φορές στο Άγιον Όρος, όπου βίωσα την λειτουργική ζωή, τον ασκητισμό, τον μοναστικό πνεύμα αλλά και την προσευχή. Ότι είμαι σήμερα το οφείλω στον Επίσκοπο Ειρηναίο", πρόσθεσε ο Επίσκοπος Έγγρας.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείες όπως τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο, τον Μητροπολίτη Κατάρων κ. Μακάριο, τον π. Κύριλλο Συκή που ήρθε από την Σμύρνη και τους Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Τέλος ο Επίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε στον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, ο οποίος με τα τίμια χέρια του τον χειροτονήσε Αρχιερέα.

img 1741

img 1744

img 1749

img 1800

img 1806

img 1837

img 1848

img 1885

img 2039

img 2058

img 2256

img 2337

img 2394

img 2442

Εμφανίσεις: 106221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!