Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Σλαβονίας Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

28

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Πακράσου προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριος, ο Κατάρων Μακάριος, ο Επίσκοπος Οσέσκα Λουκιανός, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Γρηγόριος, Μπίχατς Αθανάσιος, Δαλματίας Φώτιος, Ράσκας Θεοδόσιος, Δυτικής Αμερικής Μάξιμος, Κρούσεβατς Δαβίδ, Κεντρικής Ευρώπης Σέργιος, Τιμοκίου Ιλαρίωνας, Μοραβίτσκι Αντώνιος, Μπρεγκάλνιτσα Μάρκος, Στοβίου Δαβίδ και ο πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, τέλεσε την τελετή ενθρόνισης του νέου Επισκόπου Σλαβονίας κ. Ιωάννη.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος μιλώντας στο εκκλησίασμα για τον νέο Επίσκοπο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Ιωάννης γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον λαό και την ιστορία της περιοχής.

Επίσης ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον κ. Ιωάννη, τόνισε πως τα νέα του καθήκοντα δεν θα είναι εύκολα και πάντα να έχει το πρόσωπο του στραμμένο στον Θεό.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας και Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά το πέρας της τελετής τόνισε: "Η ενθρόνιση του νέου επισκόπου έχει ιδιαίτερη σημασία για την Εκκλησία της Σερβίας και τους Σέρβους στην Κροατία"

"Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες των Σέρβων στον κόσμο, και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο για την σταθερότητα στην περιοχή", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς.

8 1

9 1

13 0

14 1

15 0

17 0

19 0

23

24

25

26

27

28

33 0

36 0

42

Εμφανίσεις: 55162
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!