Χειροτονία και Ενθρόνιση νέου Επισκόπου Τιμοκίου (ΦΩΤΟ)

timokioy-24

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η χειροτονία και ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Τιμοκίου κ. Ιλαρίωνα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Παναγίας στο Ζάγετσαρ.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, ο Επίσκοπος Ζίτσης Ιουστίνος, Ράσκας Θεοδόσιος, Μπελογκραντίσκι Πολύκαρπος, Μοραβίτσκι Αντώνιος και πλήθος κληρικών από την Σερβία και άλλες Εκκλησίες.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος απευθυνόμενος αφού ευχαρίστησε τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους, εξέφρασε την επιθυμία ο νέος Επίσκοπος να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και νυν Επισκόπου Ζίτσης κ. Ιουστίνου, ένα έργο αγάπης και ενότητας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Επίσης, ο Πατριάρχης Ειρηναίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του, διότι για πρώτη φορά η χειροτονία του Επισκόπου Τιμοκίου πραγματοποιείται στην πόλη Ζάγετσαρ της Επισκοπής.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Ιλαρίων ευχαρίστησε το Σώμα της Ιεραρχίας για την εκλογή του, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

"Έχοντας επίγνωση την ανθρώπινη αδυναμία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα νέα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Θεός", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Τιμοκίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Επίσκοπος Τιμοκίου αναφέρθηκε και στις διώξεις των Χριστιανών, στη Συρία, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, την Αφρική αλλά και στη άδικη φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Μετά το πέρας της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Τιμοκίου τελέστηκε η τελετή ενθρόνισης από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

timokioy-1

timokioy-2

timokioy-3

timokioy-4

timokioy-5

rasa2112

rasa2115

rasa2188

timokioy-6

timokioy-7

timokioy-8

timokioy-9

timokioy-10

timokioy-11

timokioy-12

timokioy-13

timokioy-14

timokioy-15

timokioy-16

timokioy-17

timokioy-18

timokioy-19

timokioy-20

timokioy-21

timokioy-22

timokioy-23

timokioy-24

timokioy-25

timokioy-26

timokioy-27

timokioy-30

Εμφανίσεις: 69794
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!