Πατριάρχης Σερβίας: ''Φίλοι μας οι Ευρωπαϊοι, αδελφοί μας οι Ρώσοι''

serbias-eirinaios

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Να αντισταθούν στις εξωτερικές πιέσεις και να μην αλλάξουν την φιλική πολιτική στάση απέναντι στη Ρωσία, κάλεσε τις σερβικές αρχές ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

"Κατανοούμε τους ανθρώπους που ανήκουν στην Ευρώπη, στην οποία πιστεύουμε ότι ανήκουμε και εμείς. Όμως πάνω απ΄ όλα ανήκουμε στην σλαβική οικογένεια η οποία περιλαμβάνει και τους αδελφούς μας Ρώσους", τόνισε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στη "ρωσική νεκρόπολη" στο Βελιγράδι.

Επίσης σύμφωνα με τον Πατριάρχη Ειρηναίο η Σερβία θεωρεί φίλους όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, αλλά "ο ρωσικός λαός για τους Σέρβους δεν είναι απλά φίλος αλλά αδελφός."

"Είμαστε αδελφοί λαοί, ομόαιμοι και ομόθρησκοι και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιο στενές από ποτέ", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας υποστήριξε την θέση του Προέδρου Νίκολιτς και της Κυβέρνησης, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ρωσικό Ορθόδοξο λαό και την Ρωσική Ομοσπονδια, δηλώνοντας ότι "η θέση αυτή θέλουμε να διατηρηθεί και στο μέλλον."

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Σερβίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν επί τη ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης στη Ρωσία για τους ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο του 1914-1918.

Εμφανίσεις: 65697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!