Ενθρονίστηκε ο Επίσκοπος Αυστρίας Ανδρέας (ΦΩΤΟ)

austrias-10

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Αυστρίας κ. Ανδρέα.

Την τελετή ενθρόνισης πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στην Βιέννη.

Στην ενθρόνιση παρέστησαν, o Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας, κληρικοί, μοναχοί από το Άγιον Όρος και εκπρόσωποι απο το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.

Επίσης παρέστησαν ο αποστολικός νούντσιος στην Αυστρία, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, των θρησκευτικών κοινοτήτων και εκκλησιών, και πλήθος πιστών.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Αυστρίας και Ελβετίας κ. Ανδρέα μεταξύ άλλων τόνισε: ''Ένα μεγάλο έργο βρίσκεται μπροστά σου. Η οργάνωση της Επισκοπής, η προσέλκυση των πιστών της Ευρώπης κοντά στην Εκκλησία για να τους οδηγήσεις στα βήματα του Αγίου Σάββα, του πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας''.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας συμπλήρωσε: ''Στα καθήκοντά σου θα είναι επίσης η προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ της σερβικής κοινότητας και της αυστριακής πολιτείας. Να δημιουργήσεις στενές φιλικές σχέσεις με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες''.

austrias-1

austrias-4

austrias-5

austrias-6

austrias-7

austrias-8

austrias-9

Εμφανίσεις: 104126
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!