Εκλογές στο Πατριαρχείο Σερβίας

sinodos-ser

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας, συνήλθε σε τακτική συνεδρία από 14 έως 24 Μαΐου, ξεκινώντας με Θεία Λειτουργία στην Μονή Στουντένιτσα επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 900 χρόνων από την γέννηση του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτου (Στεφάνου Νεμάνια).

Η Ιερά Σύνοδος αφού επέστρεψε στην έδρα της στο Βελιγράδι, ανέπεμψε δεήσεις για την ανάπαυση του προσφάτως κοιμηθέντος Μητροπολίτου Ζάγκρεμπ Ιωάννη αλλά και για τα θύματα από τις πλημμύρες και για την κατάπαυση τους.

Της συνόδου απουσίασε ο Μητροπολίτης Αχρίδος κ. Ιωάννης, αφού βρίσκεται στην φυλακή και ο ασθενών Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Νικόλαος.

Η Σύνοδος ασχολήθηκε με εσωτερικά θέματα της τοπικής Εκκλησίας και με τα προβλήματα στην Εκκλησία στις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενώ ευχαρίστησε όσους έσπευσαν σε βοήθεια των περιοχών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις.

Εν τέλει η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου προέβη στην πλήρωση κενών επισκοπικών θέσεων και την εκλογή νέων επισκόπων, τα οποία δημοσιεύει παρακάτω η Romfea.gr και έχουν ως εξής:

Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας, εξελέγη ο βοηθός επίσκοπος Έγγρας Πορφύριος.

Επίσκοπος Σλαυονίας, εξελέγη ο βοηθός επίσκοπος Ουλπιάνης Ιωάννης.

Επίσκοπος Αυστρίας και Ελβετίας, εξελέγη ο βοηθός επίσκοπος Ρεμεζιάνης Ανδρέας.

Επίσκοπος της Κεντρικής Ευρώπης, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Σέργιος Karanovića.

Επίσκοπος Ζίτσης, εξελέγη ο επίσκοπος Τιμοκίου Ιουστίνος,

Επίσκοπος Τιμοκίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Ιλαρίων Golubovic.

Επίσκοπος Tόπλιτσκι βοηθός του Πατριάρχου, ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Glavćić.

Επίσκοπος Έγγρας, βοηθός του Επισκόπου Μπάτσκας, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Močevići.

Mέλη της νέας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ορίστηκαν να είναι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος και οι Επίσκοποι Σάμπατς Λαυρέντιος, Ζβορνικίου και Τούζλα Χρυσοστόμος και Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιος.

Εμφανίσεις: 95265
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!