Πατριάρχης Ειρηναίος: ''Άθλος για την Σερβία ο Ναός του Αγίου Σάββα''

serbias-tomislab

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Υπό την κοινή προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, πραγματοποιήθηκε η 12η τακτική γενική συνέλευση για τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα.

Η έναρξη της Γενικής Συνέλευσης άρχισε με σύντομη προσευχή, και ο Πατριάρχης Ειρηναίος χαιρέτισε τον Πρόεδρο και τα Μέλη με το Χριστός Ανέστη.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ανέφερε ότι ο ναός του Αγίου Σάββα έχει πολύ δρόμο ακόμα, κάνοντας λόγο για έναν άθλο σε αυτό το έθνος.

"Ο Ναός αν και ξεκίνησε σε δύσκολους καιρούς, το κύριο έργο ολοκληρώθηκε. Τώρα παραμένει μια μεγάλη και σημαντική δουλειά, που είναι η εσωτερική διακόσμιση και αγιογράφηση", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπογράμμισε ότι φέτος αναμένονται να εκτελεστούν εργασίες στον εσωτερικό χώρο, με την προετοιμασία και επιλογή αναδόχων.

"Το σημαντικότερο είναι ότι αναμένουμε περίπου 30 εκατ. ευρώ από την Μητέρα Ρωσία, μετά από συμφωνία που υπεγράφει από την Δημοκρατία της Σερβίας και την Ρωσική Ομοσπονδία", τόνισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ανέφερε ότι ο ναός είναι αντάξιος για τον Σερβικό λαό και την πατρίδα, γι΄ αυτό ευχαρίστησε όλους τους δωρητές από την Σερβία και το εξωτερικό.

Η 12η τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, εκεί που παρουσιάστηκε και σχετική έκθεση με τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και για το σχέδιο εργασίας 2014-2015.

0-sinf

Εμφανίσεις: 80342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!