Σερβίας: ''Το φως της Ανάστασης να διαλύσει το σκοτάδι της αμαρτίας''

servias

Να προσευχηθούν στο Θεό για τους αδελφούς και τις αδελφές στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή κάλεσε στο Πασχαλινό Μήνυμά του τους πιστούς ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος.

«Ειδικά σήμερα προσευχόμαστε στον νικήσαντα την αμαρτία, το θάνατο και την ανθρώπινη αδικία για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή με την ευχή το φως της Ανάστασης του Χριστού να διαλύσει το σκοτάδι της αμαρτίας, που είναι από πάνω τους και να φωτίσει το νου και την ψυχή όσων διαδίδουν το μίσος εναντίον της Ορθοδοξίας και να τους φωτίσει με την ειρήνη και το φως της αλήθειας» αναφέρει ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Πασχαλινό Μήνυμά του στέλνει ευχές και «στους βασανισμένους αδελφούς και αδελφές στο Κόσοβο, ο οποίοι, αν και βρίσκονται στα δεσμά της ανελευθερίας, της στέρησης των δικαιωμάτων τους και των διακρίσεων, γιορτάζουν μαζί μας το Πάσχα τη νίκη του καλού εναντίον του κακού, της ζωής επί του θανάτου και τη νίκη της Ανάστασης του Χριστού εναντίον των δαιμονικών δυνάμεων του σκότους».

«Με την ίδια αγάπη στον Αναστημένο Χριστό και με θερμές προσευχές στέλνουμε ευχές σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές στη Δαλματία, τη Λίκα, το Κόρντουν, τη Μπάνιγια, τη Σλαβονία και τη Μπαράνια» αναφέρεται στο Πασχαλινό Μήνυμα.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στέλνει ακόμη ευχές στους πιστούς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, στο Μαυροβούνιο και στη Σλοβενία.

Αναφερόμενος στους πιστούς στην ΠΓΔΜ τονίζει ότι «καθοδηγούμενοι από τον άδικα φυλακισθέντα Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη υποφέρουν για την ενότητα της εκκλησίας και της καθαρότητας της ορθόδοξης πίστης».

Εμφανίσεις: 52204
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!