Διευκρινίσεις από την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου

ktitorska

Η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου απέστειλε στην Romfea.gr επιστολή σχετικά με δημοσιεύμα που αφορούσε, την απεικόνιση του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου σε τοιχογραφία του Καθεδρικού Ναού στην Ποντκόριτσα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Διευθυντά

από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου διευκρινίζεται ότι το δημοσίευμα που υπάρχει στο έγκριτο Πρακτορείο Romfea.gr, σχετικά με την παράσταση των κτητόρων και δωρητών του εγκαινιασθέντος προσφάτως Καθεδρικού Ναού στη Μποντκόριτσα Μαυροβουνίου αποσκοπεί δήθεν στην περιφρόνηση του Πατριάρχη Σερβίας και ότι και δια αυτής μαρτυρούνται και εκδηλώνονται διασπαστικές τάσεις της Ιεράς Μητρόπολεώς μας από το Πατριαρχείο Σερβίας.

Στη παράσταση δεν υπάρχει ο Πατριάρχης Σερβίας, επειδή ως Μητροπολίτης της Ναϊσσού δεν ήταν κτήτορας ή δωρητής του ναού.

Κατά την πρακτική των βυζαντινών αγιογράφων, την οποία ακολουθήσαμε και στο συγκεκριμένο ναό, σε αυτές τις παραστάσεις απεικονίζονται μόνο τα πρόσωπα που καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην ανέγερση του ναού.

Έτσι απεικονίσθησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος και αλλά εκκλησιαστικά και μη πρόσωπα.

Εμφανίσεις: 76912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!