Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απεικονίζεται σε τοιχογραφία

toixografia amfiloxios

Σε τοιχογραφία των κτητόρων του ιερού Ναού της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα απεικονίζεται ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιος να παραδίδει το Ναό στον Χριστό.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εντύπωση, αφού συνήθως σε τέτοιου είδους τοιχογραφίες, στην πρώτη σειρά απεικονίζεται ο προκαθήμενος της Εκκλησίας που ανήκει ο Ναός ή ακόμη και ο ηγέτης κράτους που είναι αποκλειστικός κτήτορας του Ναού.

Στη συγκεκριμένη τοιχογραφία, πίσω από τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο, παρουσιάζονται ο αείμνηστος Πατριάρχης των Σέρβων Παύλος, ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιος, ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, οι αρχιτέκτονες του Ναού, ιερείς και πλήθος πιστών.

Από το σερβικό Πατριαρχείο δεν υπάρχει ακόμη κανένα επίσημο σχόλιο, γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ενόχλησε η απουσία του νυν Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου από την τοιχογραφία των κτητόρων του Ναού της αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα.

Ο Ναός αυτός άρχισε να χτίζεται το Αύγουστο του 1993 και τον θεμέλιο λίθο τοποθέτησε τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε και τα εγκαίνια του ναού τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των τελετών για τα 1700 χρόνια από την έκδοση του "Διατάγματος των Μεδιολάνων".

Εμφανίσεις: 97560
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!