Η Επίσκοπη Ράσκας ανησυχεί για την απαγόρευση επισκέψεων Σέρβων αξιωματούχων

handke01vΗ Επισκοπή Ράσκας - Πριζρένης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε ότι η μη συγκρότηση αρχών στους δήμους του Κοσόβου, όπου οι Σέρβοι είναι πλειοψηφία, θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω την περαιτέρω επιβίωσή τους στο Κόσοβο και εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την απαγόρευση, από τις αρχές της Πρίστινας, επισκέψεων Σέρβων αξιωματούχων.

"Χωρίς να εισερχόμαστε στην πολιτική διάσταση του προβλήματος, τονίζουμε ότι η εμπόδιση κανονικών επισκέψεων των αξιωματούχων μας στο λαό τους, αυτή τη στιγμή ενισχύει την ατμόσφαιρα δυσπιστίας και ανασφάλειας και ουσιαστικά πλήττει το διάλογο που έχει αρχίσει" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επισκοπής Ράσκας - Πριζρένης.

Απευθύνοντας έκκληση, η απόφαση για συμμετοχή των Σέρβων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο να ληφθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, η Επισκοπή αναφέρει ότι "πρέπει να αναρωτηθούμε τι κερδίζουμε με τη συμμετοχή στις εκλογές και πόσα χάνουμε με την αποχή από τις εκλογές".

"Ρεαλιστικά μιλώντας, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, επειδή, αν οι Σέρβοι δεν συγκροτήσουν αρχές στους δήμους στους οποίους αποτελούν πλειοψηφία, θα είναι πολύ πιο δύσκολο και για το κράτος μας να τους βοηθήσει στο μέλλον και θα δημιουργηθούν ερωτηματικά για την περαιτέρω επιβίωσή του λαού μας στο Κόσοβο" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Επισκοπή προσθέτει ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν πάντα ζήτημα προσωπικής και ελεύθερης απόφασης κάθε πολίτη, αλλά τώρα είναι σημαντικότερο οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο να μην εξυπηρετήσουν διχασμούς και διαιρέσεις του σερβικού λαού, αλλά να γίνουν ευκαιρία να αποδειχθεί πόσο είναι αναγκαία η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Αυτό σημαίνει ότι στις επικείμενες εκλογές πρέπει να επιλεγούν εκείνοι που είναι καλύτεροι, που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του λαού, που θα εργαστούν πιο υπεύθυνα και δεν θα καθοδηγούνται από στενά κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, αναφέρει η Επισκοπή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησσίας στο Κόσοβο και απευθύνει έκκληση για ειρήνη.

Εμφανίσεις: 58269
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!