Πατριάρχης Σερβίας: ''Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Πάπα''

 Patrijarh-Irinej

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 1.700 χρόνια από το Διάταγμα του Μεδιολάνου στο Νις, εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Την ιδία στιγμή όμως μέσα από τον Γερμανικό τύπο προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα μπορούσε η χώρα να παρέχει την ασφάλεια που πρέπει, ενάντια στον κίνδυνο μιας επίθεσης κατά της Σερβίας από πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από την Κροατία.

Ως εκ τούτου ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη η ώρα για μια επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος εξήγησε ότι "περίπου 200.000 Σέρβοι από την Κροατία εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις εκκλησίες, και τώρα ζουν κάτω από άθλιες συνθηκες."

"Ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί που δεν θα ήθελαν να δουν ότι ο Πάπας ήρθε στη Σερβία, διότι η Σερβία είναι από τις Ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει ακόμα επισκεφθεί Πάπας στη σύγχρονη εποχή", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Σερβίας ανέφερε ότι το Νις, θα ήταν ιδανικό μέρος για μια συνάντηση μεταξύ Ρ/Καθολικής και Σερβικής Εκκλησίας, αφού είναι η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

 

Εμφανίσεις: 60423
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!