Στα Ηνωμένα Έθνη μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας

patrijarh2

ROMFEA.GR | Ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Βουκ Γέρεμιτς.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη Ειρηναίο υποδέχθηκε στο φόρουμ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν κι Μούν .

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας, αναφέρθηκε στις δοκιμασίες που πέρασε ο λαός της Σερβίας, υπογραμμίζοντας τις προϋποθέσεις για μια πραγματική και διαρκή ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων και των κρατών.

"Λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα του παρελθόντος και τους πειρασμούς της νεωτερικότητας, φαίνεται ότι ο στόχος είναι πολύ μακριά. Όμως ο μόνος τρόπος για να λέγεσαι άνθρωπος, είναι να ζεις με ειρήνη", ανέφερε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης χαιρέτισε με "Το Ειρήνη υμίν" στα αρχαία, στα εβραϊκά και στα αραβικά, τονίζοντας ότι "με τον χαιρετισμό αυτό επιτρέψτε μου να σας χαιρετίσω όλους, ώστε να υπάρχει ειρήνη ανάμεσα μας."

"Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για την επικράτηση της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων, των εθνών και των χωρών, και πρέπει να εργαστούμε σκληρά στο να κατανοήσουμε την έννοια της ειρήνης", πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Επίσης υπογράμμισε: "Η ειρήνη είναι ασυμβίβαστη με τη λατρεία του εγωισμού, την απολυταρχία και τα συμφέροντα."

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

Εμφανίσεις: 39685
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!