Τα λείψανα της Αγίας Ματρώνας προσκύνησε ο Πατριάρχης Σερβίας

125286.b

Του Αιμίλιου Πολύγενη | Romfea.gr

Προσκυνήματα της Αγίας Ρωσίας επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Σερβίας επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου, όπου προσκύνησε τα λείψανα των Αγίων Πέτρου Μόσχας, Ιωνά, Φιλίππου και Ερμογένους.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, το μοναστήρι όπου φυλάσσονται τα λείψανα της Αγίας Ματρώνας.

Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη Θεοφανία, και από παιδιά του Ορφανοτροφείου.

"Σας καλωσορίζουμε Μακαριώτατε, στο Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας. Είμαστε χαρούμενοι για την επίσκεψή σας, μια επίσκεψη που θα μείνει στην ιστορία της Μονής", ανέφερε η Ηγουμένη Θεοφανία προσφέροντας ταυτόχρονα ένα μπουκέτο άνθη στον υψηλό επισκέπτη.

Επίσης η Ηγουμένη ανέφερε: "Γνωρίζουμε ότι και στη Σερβία έχει χιστεί μοναστήρι το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Ματρώνα."

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος και η συνοδεία του προσκύνησαν την λάρνακα της Αγίας Ματρώνας, ενώ διάβασαν μια σύντομη παράκληση στα Σερβικά.

Αμέσως μετά η Ηγούμενη προσέφερε στον Πατριάρχη Σερβίας μια εικόνα της Αγίας Ματρώνας, ενώ ο κ. Ειρηναίος ως αντίδωρο έναν επιστήθιο σταυρό.

"Ευχαριστώ τον Θεό που επισκέφθηκα την Μονής της Αγίας Σκέπης, και προσκύνησα τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας", ανέφερε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς την Ηγούμενη.

Τέλος ο κ. Ειρηναίος πρόσθεσε: "Η Αγία Ματρώνα, η οποία είναι προστάτιδα της Μόσχας και όλων των Ορθοδόξων του κόσμου, προσεύχεται στον Κύριο να ευλογεί αυτή τη πόλη. Εμείς ζητούμε να μεσιτεύει για το πρόβλημα του Κοσόβου, όπου εκεί υπάρχουν χιλιάδες ιερά και έχουν χυθεί πολλά δάκρυα."

125285.b

KOR 2330

KOR 2276 1

KOR 2446

Εμφανίσεις: 88256
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!