Στο K. Τοβάρνικ τίμησαν τους Πολιούχους Απ. Πέτρο και Παύλο (ΦΩΤΟ)

tobarnik

ROMFEA.GR | Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τίμησαν σήμερα στο Κάτω Τοβάρνικ της Επαρχίας Βοϊβοντίνα της Βόρειας Σερβίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σρέμ (Σιρμίου) κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Επισκοπής.

Ο Επίσκοπος Βασίλειος στο κήρυγμά του συνέχαρη τους πιστούς που τίμησαν τους πολιούχους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, καθώς και την επέτειο των 200 χρόνων από την ανέγερση του ομωνύμου Ιερού Ναού.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη σημασία των 1.700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, ενώ δεν παρέλειψε να συμπλήρωσει την επέτειο των 300 χρόνων του Κάρλοβιτς το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Βασίλειος παρασημοφόρησε με τον Σταυρό της Επισκοπής τον Εφημέριο του Ναού π. Μίλοραντ, για την διακονία του και την σκληρή δουλειά που έκανε για την ανέγερση του Ναού.

Ο π. Μίλοραντ Σίμιτς καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο στο Κάτω Τοβάρνικ, ενώ τόνισε ότι το έργο του ιερέα είναι η αφοσίωση στους ανθρώπους που του έχουν ανατεθεί από τον Θεό.

tobarnik1

tobarnik2

tobarnik5

tobarnik3

tobarnik4

Εμφανίσεις: 59854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!