Επίσκοπος Ράσκας: ''Η παρουσία της KFOR στο Κόσοβο είναι αναγκαία''

pets3

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση για την προστασία των ιερών προσκυνημάτων της Σερβικής Εκκλησίας στο Κόσοβο και την Μετόχια, πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στο Πέκιο (Πετς).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου και με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου.

Ο Επίσκοπος Θεοδόσιος στην είσοδο του Πατριαρχείου του Πετς, υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. A. Ράσμουσεν, τον Διοικητή της KFOR Στρατηγό Χαλμπάουερ και περίπου σαράντα εκπροσώπους των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια σε ειδική αίθουσα πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με την προστασία των ιερών προσκυνημάτων, όπου αναπτύχθηκαν διάφοροι τρόποι επίλυσης.

Ο Επίσκοπος Θεοδόσιος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τόνισε ότι η παρουσία της KFOR στη περιοχή είναι αναγκαία για την προστασία των μοναστηριών και των εκκλησιών.

"Μόνο η KFOR έχει την πλήρη ικανότητα να αποτρέψει τις βίαιες επιθέσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, και να εγγυηθεί την μακροπρόθεσμη προστασία των ιερών προσκυνημάτων και μνημείων του πολιτισμού μας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Θεοδόσιος.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του συγκροτήματος του Πατριαρχείου του Πετς, καθώς και στον Ιερό Ναό όπου έγινε και η ενθρόνιση του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν απευθυνόμενος προς τον Επίσκοπο Ράσκας, ανέφερε ότι οι διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για την διασφάλιση της προστασίας των σερβικών ιερών τόπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή έγινε τρείς ημέρες μετά, από τις σκληρές δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Μαυρβουνίου κ. Αμφιλοχίου για το ΝΑΤΟ, το οποίο παρομοίασε ως "Τέταρτο Ράιχ".

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της Romfea.gr: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου παρομοιάζει το ΝΑΤΟ με ''Τέταρτο Ράιχ''

img 1423

pets

pets2

pets4

mg 1469

pets5

Εμφανίσεις: 80358
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!