Πατριάρχης Σερβίας: ''Για να λυθούν τα εθνικά θέματα, χρειάζεται ενότητα''

serbias-nikolits

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Μαϊου 2013 ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο Επίσκοπος Χβόσνο κ. Αθανάσιος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Ειρηναίος και ο Πρόεδρος Νίκολιτς, αναφέρθηκαν στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ανέφερε ότι για να επιλυθούν σημαντικά εθνικά ζητήματα, όπως αυτό του Κοσσόβου, πρέπει να υπάρχει απόλυτη ομοφωνία και ενότητα.

"Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό, γι΄αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το Κόσσοβο και τη Μετόχια", ανέφερε ο κ. Ειρηναίος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας υπογράμμισε ότι για την αντιμετώπιση του ζητήματος, δεν πρέπει να υπάρχει διαίρεση μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σερβίας συμφώνησε απόλυτα με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να παίρνεις αποφάσεις για λογαριασμό του λαού.

"Είναι πολύ καλύτερα όταν υπάρχει ενότητα μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του λαού, και εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις για λογαριασμό της Εκκλησίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Τέλος ο Σέρβος Πρόεδρος τόνισε: "Στόχος μας είναι να λυθεί το πρόβλημα του Κοσσόβου και της Μετόχια, αλλά με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το Σύνταγμα, την κυριαρχία της Σερβίας, η την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών (ειδικά των Σέρβων) που ζούν μόνιμα εκεί."

Εμφανίσεις: 69393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!