Μπάτσκας Ειρηναίος: ''Η Εκκλησία δεν είναι σε σύγκρουση με το Κράτος''

batskas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για τις σχέσεις της Σερβικής Εκκλησίας με το Κράτος έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.

"Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, και οι πιθανές παρεξηγήσεις επιλύονται πάντα σε επικοδομητική ατμόσφαιρα", δήλωσε ο κ. Ειρηναίος κατά τη διάρκεια φόρουμ για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μπάτσκας τόνισε: "Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες που συνεχώς καταφέρονται εναντίον της Εκκλησίας", προσθέτοντας ότι "όσο και να προσπαθούν δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις με το Κράτος."

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Σερβικής Εκκλησίας τόσο ο Πατριάρχης Ειρηναίος όσο και Πρόεδρος της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, πολλές φορές με δηλώσεις τους, έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα του Κοσσόβου ο Μητροπολίτης Μπάτσκας, ανέφερε ότι η  Εκκλησία έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, ενώ διευκρίνησε ότι πολλοί Ιεράρχες έχουν και την προσωπική τους άποψη.

Σε ερώτηση εάν επιδιώκεται η φίμωση της Εκκλησίας ο κ. Ειρηναίος τόνισε: "Αν κάποιοι προσπαθήσουν να φιμώσουν την Εκκλησία για σημαντικά ζητήματα στο όνομα της πολιτικής εξουσίας, θα οδηγήσουν τη χώρα να είναι αντίθετη μαζί της και αυτό θα είναι καταστροφικό."

Επίσης ο κ. Ειρηναίος ξεκαθάρισε γι΄ ακόμη μια φορά ότι οι σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας, είναι πολύ καλές και δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης σχολιάζοντας τις φήμες για σύγκρουση κράτους - εκκλησίας, ανέφερε ότι "η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει οποιαδήποτε σύγκρουση εκκλησίας και κράτους, διότι κάτι τέτοιο θα ειναι εις βάρους του κράτους και του σερβικού λαού."

Εμφανίσεις: 77101
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!