Πατριάρχης Σέρβιας: ''Δεν θα υπάρξει αναγνώριση του Κοσόβου''

patriar Servias1

Ο Πατριάρχης Σερβίας, Ειρηναίος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναγνώριση, ούτε διχοτόμηση του Κοσόβου και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξευρεθεί δίκαιη λύση για το ζήτημα.

“Δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης, ούτε διαίρεσης του Κοσόβου” είπε ο Πατριάρχης Σερβίας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε, χθες, στη Νομική Σχολή του Βελιγραδίου, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τα βίαια γεγονότα του Μαρτίου του 2004 και τις μαζικές διώξεις σε βάρος Σέρβων στο Κόσοβο.

Ο Πατριάρχης Σερβίας είπε ότι πρέπει να εξευρεθεί δίκαιη λύση στο Κόσοβο και πρόσθεσε ότι “από αυτό εξαρτάται η μοίρα μας”.

“Αν δεν εξευρεθεί δίκαιη λύση, αυτό θα είναι πυριτιδαποθήκη και δεν θα επιφέρει καλό ούτε στον έναν, ούτε στον άλλο λαό” προειδοποίησε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Όσο οι εκκλησίες είναι στο Κόσοβο, το Κόσοβο θα είναι δικό μας” είπε και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία θα κάνει τα πάντα για να μείνει με το λαό.

“Μας κατέστρεψαν τις μονές, τις εκκλησίες, τα σπίτια, έδιωξαν τον πληθυσμό και έκαναν ό,τι δεν θα έκανε κανένας πολιτισμένος λαός, όργωσαν τους τάφους μας.

Είναι η κορύφωση της έλλειψης πολιτισμού και της παρανομίας” ανέφερε προσθέτοντας ότι “πίσω από αυτά κρύβεται η επιθυμία να μπορέσουν να υποστηρίξουν ότι δεν ήταν σερβικό”.

“Όλα αυτά συμβαίνουν ενώπιον της ευλογημένης, πολιτισμένης Ευρώπης” επισήμανε, πρόσθεσε ότι "η ιδέα του Κοσόβου και της διαθήκης του Κοσσυφοπεδίου δεν πέθανε, είναι ζωντανή" και ανέφερε ότι για να διαφυλαχθεί το Κόσοβο είναι αναγκαία πάνω απ' όλα η ενότητα.

Εμφανίσεις: 71090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!