Ευχές Πατριάρχη Σερβίας στον Πάπα Φραγκίσκο Α΄

servias

ROMFEA.GR | Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στον νέο Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο Α΄, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων αναφέρει: "Πνευματική χαρά γεμίσαμε στο άκουσμα της εκλογής σας ως νέου Επισκόπου Ρώμης, επικεφαλής όλων των Ρ/Καθολικών του κόσμου."

"Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε θα συναντήσετε πειρασμούς του κόσμου τούτου, όμως όπως είπε και ο Κύριος «σηκώστε πάνω σας το ζυγό μου και μάθετε από μένα, διότι είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά. Και θα βρείτε ανάπαυση για τις ψυχές σας", προσθέτει ο κ. Ειρηναίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης των Σέρβων τονίζει: "Ελπίζω  Αγιώτατε, ότι όπως και ο προκάτοχός σας, να αγωνιστείτε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, η οποία είναι τόσο αναγκαία σήμερα στον κόσμο."

Κλείνοντας ο κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου, υπογραμμίζοντας ότι "ζητούμε την υποστήριξή σας, για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Σερβίας, όπως είναι το πρόβλημα της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Κοσσόβου".

Εμφανίσεις: 60990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!