Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για το Διάταγμα των Μεδιολάνων

mediolanon2Από το Νις για την Romfea.gr, Nemanja Z. Đorđević

Ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 οι εορτασμοί στο Νις της Σερβίας, της πόλης όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος, για τα 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων, της μεγάλης αυτής μεταρρύθμισης που έφερε στο τότε Ρωμαικό κράτος ο Μέγας Κωνσταντίνος και επέτρεπε την ανεξιθρησκεία.

Ο εορτασμός ξεκίνησε στο Εθνικό Θέατρο του Νις, με ομιλητές τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nikolic, τον πρέσβη του Βατικανού στην Σερβία Αποστολικό Νούντσιο Orlando Antonini, τον δήμαρχο του Νις prof. dr κ. Zoran Perisic, η αυτού εξοχότης πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι κ. Aleksandar Cepurin, ο επίσκοπος της Ρεφορμιστικής Χριστιανικής εκκλησίας κκ. Istvan Cete - Semesi.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η χορωδία του μοναστηρίου Σρέτενσκι της Μόσχας ενώ παρευρέθησαν πλήθος αρχιερέων και ιερέων, εκπρόσωποι όλων των ομολογιών στην Σερβία, διπλωματών και πολιτικών καθώς και πλήθος λαού ο οποίος παρακολουθούσε την εκδήλωση από τεράστια πάνελ που στίθηκαν έξω από το θέατρο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νίς κ. Ιωάννης Puric ανακοίνωσε ότι πρώτη φορά στην ιστορία θα πραγματοποιηθεί Ιερά Σύνοδος της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Νις από τις 23 Μαίου έως και τις 3 Ιουνίου, ενώ τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στο Νις Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή όλων των αρχηγών των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

mediolanon1

mediolanon

mediolanon4

Εμφανίσεις: 113808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!