Πρώτη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στην Επισκοπή Καναδά

patrijarh3Γράφει η Romfea.gr - 03.04

Την πρώτη κανονική επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καναδά, πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο αεροδρόμιο του Τορόντο έγινε δεκτός από πλήθος πιστών, κληρικούς και τον Επίσκοπο του Καναδά κ. Γεώργιο.

"Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι κοντά σας, και θα λειτουργήσω σε Εκκλησίες της Μητροπόλεως Καναδά", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρβος Πατριάρχης.

Ενώ πρόσθεσε: "Είμαστε ένας λαός, και εδώ και εκεί, παρόλο που φυσικά είμαστε χωρισμένοι, πνευματικά είμαστε μαζί. Εύχομαι με την βοήθεια του Κυρίου να μην υπάρχουν προβλήματα ούτε εδώ ούτε και εκεί".

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, έδρα της Επισκοπής του Καναδά, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Γεωργίου.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας παρέστη και στον εορτασμό για τα 25 λειτουργίας, του εκδοτικού οίκου – εφημερίδας της Επισκοπής Καναδά.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Ειρηναίος, απένειμε βραβεία σε όλους όσους συνέβαλαν στο θεάρεστο αυτό έργο, ενώ στον μεγάλο ευεργέτη απένειμε το παράσημο της Σερβικής Εκκλησίας αυτό του Τάγματος του Αγίου Σάββα.

patriajrh4

patrijarh8

kanada 2

Εμφανίσεις: 68704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!