Ο Πατριάρχης Σερβίας τίμησε Ουκρανό Υπουργό

serbias-oukranos

Το παράσημο του Αγίου Σάββα Σερβίας Β΄ Τάξεως απένειμε στον Υπουργό Παιδείας, Επιστήμης, Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας κ. Δ. Ταμπάτσνικ ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Επίσκοπος Ρεμεζιάν κ. Ανδρέας και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Β. Νεντοπάς.

Στην σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας ανγράφεται ότι ο Δ. Ταμπάτσνικ τιμάται για την «έμπρακτη του αγάπη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, εκδηλωθείσα στην γενναία και μετ΄αυταπαρνήσεως προστασία των Ορθοδόξων ιερών προσκυνημάτων και Σερβικού λαού στο Κόσσοβο και τα Μετόχια».

Κατά την τελετή ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπογράμμισε ιδιαίτερα τις βαθείς γνώσεις του Δ. Ταμπάτσνικ στον τομέα της ιστορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και του Σερβικού λαού, καθώς και την κοινωνική του δράση με σκοπό τη σύσφιξη της ενότητας των Ορθοδόξων των κατά τόπους Εκκλησιών.

Σημειωτέον ότι για την προσφορά του ο Ταμπάτσνικ, επίσης τιμήθηκε με σειρά διακρίσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εμφανίσεις: 40031
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!