Παραιτήθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος

ImageΟ 94 ετών Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Σερβίας και Πάσης Βελιγραδίου κ. Παύλος, παραιτήθηκε χθες και επίσημα από τον Πατριαρχικό θρόνο

της Σερβικής Εκκλησίας.

 

Η Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία Συνεδρίαζε χθες στο Βελιγράδι, ανακοινώσε πως ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους υγείας.

 

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Παύλος είχε υποβάλει την παραίτηση του από τις 8 Οκτωβρίου 2008, κάτι που έγινε όμως γνωστό χθες Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.

 

Ο Πατριάρχης κ. Παύλος είναι μια ασκητική μορφή, καθώς ασκητική είναι και η ζωή του, επίσης κατάφερε να ποιμάνει τους Σέρβους σε μια εποχή δύσκολη, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και να γίνει σύμβολο ενότητας του σερβικού λαού εν μέσω των πολέμων που ακολούθησαν.

 

Η παραίτηση όμως του Πατριάρχη Σερβίας ανοίγει πλέον τον δρόμο της διαδοχής, για την εκλογή του νέου Προκαθήμενου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Ακούγεται πως ένας από τους επικρατέστερους για τον Πατριαρχικό Θρόνο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς.

 

Τέλος να αναφερθεί πως η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου 2008, ίσως τότε η Ιερά Σύνοδος να προχωρήσει και στην εκλογή του νέου Πατριάρχη.
Εμφανίσεις: 52758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!